SIR - Senioringenjörer

 

 

Senioringenjör på uppdrag

 

Sollentuna Energi har haft en vakans som driftingenjör under en längre tid. Ett tecken i tiden på branschens rekryteringsproblem. Enligt Svensk Energi saknas det 8 000 ingenjörer de närmaste fem åren!

- Vi har fått in många ansökningar men det är svårt att hitta personer med rätt kompetens. När vi kom i kontakt med SIR-Senioringenjörer gjorde de en förfrågan i nätverket och inom en vecka hade vi några kandidater med rätt profil. Vi valde ut Anders Halde som har rätt bakgrund och erfarenhet. Kort därefter var han på plats! säger Lars-Olov Nordkvist, Chef för Projektering och Drift på Sollentuna Energi.

Anders Halde är ett bra exempel på kompetens du finner hos oss. En gedigen grundutbildning, en lång karriär hos stora och små energibolag med varierande arbetsuppgifter. Nyligen påbörjad pension men känner att det är intressant att hålla kontakt med branschen, dela med sig av sin erfarenhet och jobba utifrån sina egna förutsättningar.

- Några av fördelarna är att vi har en deltidsresurs som i stort sett börjar arbeta utan upplärning, han kan alla regelverk och är väl förtrogen med de rutiner som tjänsten kräver. Nu har vi rekryterat en person till avdelningen och då kan Anders Halde även bidra som Mentor. Det här är en perfekt lösning för att överbrygga branschens brist på ingenjörer, avslutar Lars-Olof Nordkvist.

 

Lars Nordkvist, 
Sollentuna Energi

Lars-Olov Nordkvist,
Chef för Projektering och Drift, Sollentuna Energi

 

 

 

Store vite sand, 
Brommö

En av sommarens många soliga dagar!
Store vite sand, Brommö utanför Mariestad

 

 

 

Kompetens före ålder - erfarna ingenjörer tillgängliga!

När kompetens värderas före ålder har även uppdragsgivare ett stort intresse av att hitta resurser i målgruppen seniora ingenjörer. Det har varit svårt att nå seniorer då de knappast söker jobb via de traditionella kanalerna. Med omformulering av rekryteringsbehov till uppdragsbeskrivning attraheras även seniora ingenjörer och marknadsplatsen för detta är SIR – Senioringenjörer.

Vi har nu varit igång drygt ett år med framgång. Vi räknar in 125 erfarna och tillgängliga ingenjörer i vårt nätverk som växer kontinuerligt. De flesta har bakgrund från energibranschen i allmänhet och värme/eldistribution i synnerhet. Idag har vi uppdrag inom vitt skilda områden då alla ingenjörerna har efterfrågad erfarenhet/specialistkompetens.

Exempel på kompetenser:

Mentorer - Projektledare - Specialister - Interim- och linjechefer - Tekniker - många fler....

 

 

 

Kinnekulle i regn

Efter sol kommer regn!
Efter en fantastisk sommar känns det även uppfriskande med en regnskur. Vid en utflykt till Brommö i Vänern utanför Mariestad fångades den här vackra utsikten mot Kinnekulle.

 

 

 

Uppdragsgivare

Vi har resurserna du behöver
Senioringenjörerna är en unik källa med erfarna och flexibla kompetenser. Här går kunnande före ålder, erfarenhet värderas och lojalitet samt flexibilitet är normen.

 

Senior

Registrera dig i vårt nätverk
Genom registrering hos oss får du kontinuerligt information vilka uppdrag som är på gång. Inga förpliktelser, inga kostnader bara möjligheter till uppdrag med spänning.

 

Jobba hos oss

En stimulerande utmaning
Vi söker personer som på det lokala planet vill utveckla vår verksamhet. Har du ett väl utvecklat nätverk inom energiområdet och förtroendeskapande framtoning? Kontakta oss!

 

Gör en uppdragsförfrågan

 

Registrera dig här!

 

Intresseanmälan, 
jobba hos oss!

 

 

 

SIR - Senioringenjörer Kontaktpersoner

 

 

Skicka mail till Gunnar Weidler

Gunnar Weidler

Representant Göteborg
073-3395695

gunnar.weidler@senioringenjorer.se

 

Skicka mail till Ove Mählkvist

Ove Mählkvist

Representant Stockholm
073-3131334

ove.mahlkvist@senioringenjorer.se

 

Skicka mail till Klas Björéus

Klas Björéus

Representant Stockholm
070-5834439

klas.bjoreus@senioringenjorer.se

 

Skicka mail till Richard Frank

Richard Frank

Representant Malmö
070-8517773

richard.frank@senioringenjorer.se

 

Skicka mail till Peter Bladh

Peter Bladh

Representant Stockholm
072-5507918

peter.bladh@senioringenjorer.se

 

Skicka mail till Bo Forslin

Bo Forslin

VD och Kundansvarig
072-2780003

bo.forslin@senioringenjorer.se

 

 

 

 

Senioringenjörer i Sverige AB
info@senioringenjorer.se
08-68 43 96 96